Glastonbury gaat niet door in 2012

Het muziekfestival Glastonbury gaat in 2012 niet door. Dat heeft organisator Michael Eavis (76) in enkele Britse kranten bevestigd. De beslissing is genomen omdat er te weinig politieagenten en mobiele toiletten beschikbaar zullen zijn door de Olympische Spelen.

"Avon en Somerset hebben al laten weten dat alle politieagenten op de Olympische Spelen zullen zijn", zegt Eavis in de Daily Telegraph.

"Ook zal er maar de helft van de mobiele toiletten beschikbaar zijn die we nodig hebben. Er zal een enorme vraag zijn, dus iedereen drijft zijn prijs op."

Daarom heeft Eavis beslist om het festival in 2012 niet te laten plaatsvinden. "Om de 5 of 6 jaar nemen we toch een sabbatjaar, dus het lijkt me logisch om dat deze keer in 2012 te doen." Eavis is dan ook van plan om met zijn vrouw Emily een roadtrip door het Verenigd Koninkrijk te maken en de Olympische Spelen in Londen te bezoeken.

De Olympische Spelen gaan op 27 juli 2012 van start, maar de politieagenten uit heel het land worden al veel vroeger in de hoofdstad verwacht. Glastonbury vindt normaal gezien eind juni plaats. De editie van 2011 was in 4 uur tijd uitverkocht. Het festival lokt gemiddeld zo'n 130.000 muziekliefhebbers.