Pink Floyd mogelijk herenigd voor benefieten

De Britse groep Pink Floyd komt mogelijk opnieuw samen voor benefietconcerten, zegt drummer Nick Mason (rechts op foto). Pink Floyd speelde voor het laatst samen tijdens Live 8 in Londen in 2005 en dat was voor het eerst sinds de breuk van de groep begin jaren 80.

In juli vonden zanger/gitarist David Gilmour en zanger/bassist Roger Waters (links op foto) elkaar terug voor een benefiet voor Palestijnse kinderen.

"Ik denk dat wij allen wel het idee zouden verwelkomen het Live 8-concept te herhalen", zegt Mason. De groep "zou iets kunnen doen wat niet echt nodig is voor ons, maar wel iets voor de goede zaak is".

Als het tot een reünie komt, zal dat zonder toetsenist Rick Wright zijn. Hij overleed in 2008 aan kanker. Pink Floyd heeft meer dan 200 miljoen albums verkocht  en is vooral bekend van "The wall".