1,7 miljoen dollar voor vergeten duiker

Een Amerikaanse hobbyduiker, die zo'n 20 kilometer voor de Californische kust door zijn duikgroep vergeten werd, krijgt een schadevergoeding van 1,7 miljoen dollar, omgerekend 1,2 miljoen euro.

Het incident dateert van 2004. De toen 45-jarige hobbyduiker Daniel Carlock was door problemen met zijn drukcompensatie een heel eind van de andere duikers boven water gekomen. De anderen werden opgepikt door de begeleidingsboot, maar ondanks verwoede pogingen om de aandacht van de anderen te trekken, bleef Carlock alleen achter. Pas na vijf uur werd hij bij toeval gespot door een voorbijvarende jongeman.

Carlock kloeg de organisator van de duikexcursie aan en vroeg een schadevergoeding wegens posttraumatische stress en gezondheidsproblemen. Aan de rechter vertelde de onfortuinlijke duiker dat hij doodsangsten had uitgestaan toen hij urenlang helemaal alleen in een dichte nevel in het water lag. De rechter volgde de duiker en kende "drifting Dan" een royale schadevergoeding toe.

lees ook