"Gewestwegen niet klaar voor de winter"

Veel Vlaamse gewestwegen zijn er zo slecht aan toe dat er komende winter opnieuw grote problemen dreigen. Dat zegt de automobilistenvereniging VAB. Minister van Openbare Werken Hilde Crevits (CD&V) erkent de problemen.

De vorige winter heeft sporen nagelaten op onze wegen, en die zijn nog niet allemaal weggewerkt. Meer dan de helft van de wegenwachters van VAB stelde vast dat de gewestwegen in hun regio er slechter aan toe zijn dan een jaar geleden.

VAB stelt daarom voor om in elke provincie te werken met een interventieteam, een aannemer die in geval van nood snel kan uitrukken om de schade te herstellen op een efficiënte, maar ook degelijke manier.

Crevits (foto links) ziet die interventieteams wel zitten, maar zegt dat dat in veel gevallen geen oplossing is op langere termijn. "De kwaliteit van onze gewestwegen is op een aantal plaatsen dermate slecht dat voorlopige herstellingen sowieso geen definitief soelaas kunnen bieden", zegt de minister.

Crevits heeft er in ieder geval wel al voor gezorgd dat er volgende winter enkele asfaltcentrales openblijven. Vorig jaar was dat niet het geval.