"Zal ik uw aap vasthouden?"

Grappen zijn van alle tijden en vaak ook tijdloos. Met een oude grap kan nu nog gelachen worden en wellicht ook nog over 30 jaar. Maar wat voor de ene een grap is, is dat voor de andere misschien niet. Toch slaagde het Brits onderzoeksbureau OnePoll erin een Top 50 te maken van de beste Britse grappen ooit.

OnePoll maakte uit meer dan 1.000 grappen een eigen selectie van de 50 beste. Deze grappen werden in een internetpoll aangeboden aan het publiek. Liefst 36.000 deelnemers beslisten over de uiteindelijke rangschikking.

Wij selecteerden nu voor u een aantal grappen uit die Top 50. Vele grappen zijn land- en taalgebonden, maar toch zijn er ook een aantal die over de grenzen grappig (kunnen) zijn. Die willen we u niet weerhouden:

- Ik zei tegen de loketbediende: "Ik wil naar Parijs reizen." Hij zei: "Hm, Eurostar misschien?" En ik zei: "Ik ben ooit op tv geweest, maar daarom ben ik nog geen Dean Martin!" (plaats 40)

- Ik ben gaan eten met Gary Kasparov. Jammer dat op de tafel zo’n zwart-wit geblokt tafelkleed lag. Het duurde ongeveer twee uur voor hij mij het zout kon geven. (plaats 33)

- Een pastoor, een rabbi en een dominee stappen een café binnen. De man achter de bar roept onmiddellijk: "Dit moet toch wel een grap zijn, niet?" (plaats 23)

- Ik belde naar Belgacom en zei: "Ik wil een vervelende beller melden." Aan de andere kant klonk het: “Oh nee, bent u daar weer?" (plaats 19)

- "Dokter, ik kan niet ophouden met "Green green grass of home" te zingen." De dokter antwoordde: "Dat lijkt op het Tom Jones-syndroom." Ik vroeg: "Is dat normaal?" Hij zei: "It’s not unusual." (plaats 8)

- Ik zei tegen de turnleraar: "Kunt u me helpen mijn benen helemaal te spreiden?" Hij vroeg: "Hoe flexibel ben je?" Ik zei: "Alleen op dinsdag is het moeilijk om te komen." (plaats 5)

- Omdat een blondine vreest dat haar man haar zal bedriegen, koopt ze een wapen. De volgende dag treft zij haar man aan in bed met een knappe rosse. Ze pakt het wapen en richt het naar haar eigen hoofd. De echtgenoot roept: "Wat doe je nu? Hou daarmee op!" Hysterisch antwoordt de blondine: "Wacht maar, na mij ben jij aan de beurt." (plaats 4)

- Een vrouw stapt met haar baby op de bus. De buschauffeur zegt: "Ugh, dat is de lelijkste baby die ik ooit gezien heb." De vrouw loopt naar het eind van de bus en neemt plaats. Ze zegt tegen de man naast haar: "De chauffeur heeft me beledigd." Waarop de man zegt: "Ga terug naar hem en scheld hem de huid vol. Ga maar, ik zal uw aap wel vasthouden." (plaats 1, dus dé top-grap)

lees ook