"Zot van A" beleeft een droomstart

"Zot van A", de nieuwe film van Jan Verheyen, heeft in zijn openingsweekend meer dan 100.000 bezoekers naar de bioscoop gelokt. Daarmee staat de romantische komedie op nummer 1 in de Belgische box office.

100.000 bezoekers is een uitstekende start. Van de andere recente Belgische kaskrakers kon alleen "Loft" in zijn openingsweekend even goede (of zelfs nog net iets betere: 108.000 tegenover 105.000) cijfers voorleggen. "De zaak Alzheimer" en "De helaasheid der dingen" haalden in hun eerste weekend respectievelijk 49.000 en 40.000 bezoekers.

"Zot van A" voert de Belgische box office aan, met bijna 50 procent voorsprong op "Paranormal activity 2", de tweede in de lijst. Afgelopen weekend koos in Vlaanderen een op de vier bioscoopgangers voor "Zot van A". De film is op 36 prints uitgebracht in Vlaanderen en Brussel.