Discussie: "Hoe mini is te mini ?"

Om het fatsoen te herstellen, wil de conservatieve burgemeester van het Italiaanse kuststadje Castellammare di Stabia, Luigi Bobbio, de politie en niet de modegoeroes het laatste woord geven over de lengte van de rokken in zijn stad.

De burgemeester wil, om het publieke decorum" te herstellen, het voetballen in openbare parken verbieden, godslastering en "erg schaarse kleding". 

Wat "erg schaars" betekent, is echter stof voor discussie. De Italiaanse pers interpreteert het als een verbod op minirokken, laag uitgesneden topjes en hoge hakken.

Burgemeester Bobbio zei echter later dat mini's en andere uitdagende outfits nog wel toegelaten zijn, zolang ze maar niet al te onthullend zijn. Wat "al te onthullend" dan weer betekent, is echter evenmin duidelijk.