Fietsendief bekent recorddiefstallen

De Antwerpse politie heeft zaterdag een erg actieve fietsendief aangehouden. De man stal 623 fietsen over een periode van 78 dagen, een gemiddelde van acht fietsen per dag. De aanhouding is het resultaat van het verhoogde politietoezicht aan het Centraal Station.

De man werd op heterdaad betrapt in de fietsenstalling van het station Antwerpen Centraal, waar al geruime tijd veel fietsen werden gestolen. De diefstallen leverden hem een totale winst op van 16.000 euro. De man werd ter beschikking gesteld van het parket van Antwerpen.

Een dag later werd ook een internationaal gezochte sigarettensmokkelaar geklist. Een internationale patrouille met de Nederlandse spoorwegpolitie en de Koninklijke Marechaussee vatte de man op de trein.

De man kwam eerder al in aanvaring met het gerecht. Hij werd in Frankrijk veroordeeld tot 15 jaar gevangenisstraf en is ter beschikking gesteld van het Antwerpse parket met het oog op uitlevering.