Jamaica verliest reggaester Gregory Isaacs

In Londen is de Jamaicaanse reggaezanger Gregory Isaacs overleden. Hij was 59 en had kanker. Zijn zwoele stem en zoetgevooisde stijl leverden Isaacs de bijnaam "Cool Ruler" op.

Isaacs begon zijn loopbaan in de muziek toen hij nog maar een tiener was. In 1973 brak hij door met "My only lover", dat in Jamaica gold als de eerste "lovers rock"-single: romantische reggae. Later evolueerde hij meer in de richting van "roots reggae".

Bijna 10 jaar na zijn doorbraak in Jamaica werd hij ook internationaal bekend met zijn debuutalbum "Night nurse". De titelsong werd zijn grootste hit.

Isaacs had af te rekenen met een zware drugsverslaving. Net toen hij twee jaar geleden met zijn plaat "Brand new me" zijn drugsproblemen naar het verleden leek te hebben verwezen, werd leverkanker bij hem vastgesteld.