Platte daken worden groendaken in Antwerpen

Alle nieuwe of vernieuwde platte daken in Antwerpen moeten vanaf februari volgend jaar groendaken zijn - tenminste, voor dakwerken waar je een bouwvergunning voor nodig hebt. Dat beslist de gemeenteraad van de stad vanavond.

Groendaken zijn daken waar planten op groeien - en dat is volgens experts goed zowel voor het huis als voor het milieu.

De planten op het dak houden immers de zonnestralen tegen en geven zo een erg goede warmte-isolatie. Ook vangen ze heel wat regenwater op, zodat de riolen minder belast worden. En ze beschutten het dak ook tegen de weersomstandigheden zodat het dak dubbel zo lang meegaat.

Een groendak kan een echte tuin zijn, met echte planten en struiken, of het kan ook een eenvoudige basislaag grond met wat mos, kruiden of vetplanten zijn.

Voor het aanleggen van een groendak is er een premie.

Meest gelezen