Zo lieflijk, die speelse beren in het water

Binnenkort start op de Amerikaanse televisie een nieuwe realityshow die draait rond Sarah Palin en haar gezin. Het leven zoals het is in het veel besproken gezin uit Alaska, zeg maar. Sarah kiest in het programma resoluut voor haar gezin, ook wanneer ze er een dagje met de kano op uitgaat. Sarah blijft Sarah en haalt zonder verpinken het grove geschut boven, wanneer ze enkele beren ziet dartelen in het water.

Het verhaal start nochtans als een pittoresk beeld uit het onbezoedelde Alaska, op een rivier met het gezin-Palin op zoek naar verse vis. Verschillende beren die speels het water in hun nabijheid trotseren kunnen dat beeld alleen maar idyllischer maken. Maar zij herkenden wellicht een van Amerika’s sterkste vrouwen niet en die neemt zonder verpinken het heft onmiddellijk in eigen handen.

Komiek Jimmy Kimmel bewerkte een van de nu al vrij gegeven trailers op een manier waarvan weinigen versteld staan.

De "echte" realityshow rond de Palins gaat op zondag 14 november op de Amerikaanse tv-zender TLC van start. Onlangs werd ter promotie de (eerste) officiële trailer van "Sarah Palin’s Alaska" voorgesteld met quotes als "Geen enkele jongen gaat mee naar boven" (tegen haar dochter) en "ik doe dit liever dan in een muf, oud politiek kantoor te zitten".