60 overtredingen bij controle verkeersbelasting

Bij een nationale controleactie op de verkeersbelasting zijn afgelopen donderdag zestig inbreuken vastgesteld. Meer dan 1.400 voertuigen werden gecontroleerd.

Tijdens de controle was er bijzondere aandacht voor auto's met een buitenlandse nummerplaat. De voertuigen van bestuurders die in België gedomicilieerd zijn, moeten immers ook in België ingeschreven zijn.

Overtreders riskeren dat hun wagen in beslag genomen wordt. De motorbrigades van de Douane en Accijnzen namen donderdag zeven voertuigen in beslag.

Bij de controles maken de motorbrigades gebruik van een draadloze toegang tot het bestand van de fiscale schulden. Ze hebben ook mobiele betaalterminals bij zodat overtreders onmiddellijk hun schulden kunnen betalen. Tussen januari en september brachten dergelijke controles 508.000 euro op.