"In het Guinnessboek met feestjes bijwonen"

Het Eén-programma "De rode loper" blaast op 30 oktober tien kaarsjes uit. De eerste bescheiden pasjes in de wereld van de glitter en de glamour werden in 2000 gezet met presentatoren Johan Persyn en Lieve Ketelslegers. Vanaf 2001 presenteerde het trio Jo De Poorter, Tanja Dexters en Yasmine (†25/06/2009). Deredactie.be blikt met De Poorter even terug op "De rode loper".

Jo De Poorter

Hoe zag uw dag eruit als presentator van “De rode loper” ?

Fris en uitgeslapen op de redactie verschijnen rond de middag, de onderwerpen overlopen met de eindredacteur, de reportages -voor zover klaar- bekijken, overleggen met de redacteurs, teksten schrijven. Rond 17 uur naar de kapper en make-up. Pak en das aantrekken. 17.30 uur opname. 18.10 uur uitzending.

Wat is uw favoriete fragment uit het programma ?

Mijn bezoek aan de zangeres en actrice Yvonne Verbeeck naar aanleiding van haar verjaardag.

Herinnert u zich nog een leuk feestje ?

Ik had een rubriek in het programma waar ik specifiek feestjes bezocht. Ik heb toen, denk ik, een plaats verworven in het Guinnessboek qua feestjes, diners, recepties, wafelenbakken, babyborrels en barbecue crashen.

Welke ster (binnenland/buitenland) is u altijd bijgebleven (in positieve of negatieve zin) ?

Ik heb van een aantal sterren het laatste interview ooit mogen/kunnen afnemen. Conny Vandenbos en Bart de Graaff heb ik een paar dagen voor hun overlijden nog gesproken. Dat is even bijzonder als naargeestig. En wat de afdeling internationaal betreft: Tom Cruise is erg leuk en Kevin Costner niet.

Welke job oefent u nu uit ?

Televisiepresentator bij VTM, communicatieadviseur bij Succes Coaching.

Hebt u nog contact met medepresentator Tanja Dexters ?

We lopen elkaar wel eens tegen het lijf op een gelegenheid waar er gratis champagne rondgedeeld wordt en dan klinken we samen op het verleden en de toekomst.