Al 56 doden door overstromingen in Thailand

In Thailand loopt het dodental bij de overstromingen verder op. Volgens officiële cijfers heeft het wassende water nu al aan 56 mensen het leven gekost. Naar schatting 3 miljoen mensen zijn getroffen door de watersnood.

De overstromingen begonnen twee weken geleden, maar eisen steeds meer slachtoffers. Het regenseizoen is Thailand valt dit jaar veel zwaarder uit dan normaal. Volgens de plaatselijke autoriteiten gaat het om de zwaarste regenval in tientallen jaren.

25 provincies in het noorden, het noordoosten en het centrum zijn het zwaarst getroffen. Op verschillende plaatsen zijn wegen en spoorlijnen onbruikbaar geworden.

Veel overtollig water vloeit nu naar lager gelegen gebieden in Thailand, onder meer naar de hoofdstad Bangkok. Het waterpeil van de Chao Phraya-rivier is er zo sterk gestegen, dat verschillende wegen en huizen in Bangkok onder water staan. In sommige buitenwijken staat het water kniehoog. Met man en macht worden tijdelijke dammen aangelegd.

Het regenseizoen in het gebied duurt normaal gezien van half mei tot september of oktober, maar duurt dit jaar langer. Het Koninklijke Departement voor Irrigatie verwacht dat de grootste problemen tegen half november van de baan zouden moeten zijn, als de regen wat afneemt tegen dan.