Blokkade Henegouwse oliedepots opgeheven

In de provincie Henegouwen werden vandaag twee oliedepots een tijdlang geblokkeerd. De socialistische vakbond FGTB (ABVV) voerde actie uit solidariteit met het pensioenprotest in Frankrijk.

Vanochtend blokkeerden actievoerders de depots van Total in Feluy en dat van Martens in Tertre. Vrachtwagens konden er niet meer in of uit. De blokkade in Tertre werd vanmiddag opgeheven, in de loop van de namiddag werd ook het depot in Feluy weer vrijgegeven.

De socialistische vakbond FGTB (ABVV) toonde zich met de actie solidair met de actievoerders in Frankrijk die protesteren tegen de pensioenhervorming. De afgelopen dagen werden verschillende Franse raffinaderijen geblokkeerd, waardoor de brandstofbevoorrading in het gedrang kwam. Franse vrachtwagens zijn zich daarom de voorbije dagen komen bevoorraden in de Henegouwse depots en dat zette kwaad bloed bij de FGTB.

Volgens de vakbond heeft de directie van de site in Feluy beloofd dat er vanuit ons land geen extra vrachtwagens naar Frankrijk zullen vertrekken om de bevoorradingsproblemen daar op te lossen. Daarom is beslist om de blokkades op te heffen.