Lachend nijlpaard is wereldwijde hit

Nijlpaard Otis van de zoo van San Diego verschijnt dezer dagen op allerlei screensavers en Facebookpagina’s. Het beest van drie ton richtte zich als een volwaardig fotomodel naar de lens van de camera toen Jay Parker zijn dochter fotografeerde.

“Toen we zagen hoe hij ons bekeek, twijfelden we geen moment”, zegt vader Parker. Hij nam meteen het fototoestel bij de hand en zette zijn dochter voor het glas van het aquarium. Achter haar stond nijlpaard Otis met gelukzalige blik voor zich uit te staren. Na de foto werden de rollen omgedraaid en stond Jay te poseren met het nijlpaard terwijl zijn dochter Lauren de foto nam.

Eenmaal terug thuis van de trip naar de zoo werden beide foto’s meteen online gezet. Het duurde niet lang vooraleer ze werden opgepikt en verschenen op sites en chats van de Verenigde Staten tot in China.

Jay krijgt zelfs wereldwijde fanmail. “Eigenlijk is het best raar dat mensen die ik niet ken, plots foto’s van mij en mijn dochter op hun computer hebben staan”, aldus vader Parker.

De foto’s zijn op het internet een eigen leven beginnen leiden, maar waarom oogde de kolos van drie ton in de eerste plaats zo gelukkig? Parker denkt het antwoord te weten. “Blijkbaar kreeg Otis in de week dat wij op bezoek gingen, voor het eerst het gezelschap van een vrouwelijk nijlpaard.”

lees ook