Michael Jackson met stip op 1 in Forbes-lijst

Geen enkele overleden artiest heeft het voorbije jaar meer geld verdiend dan Michael Jackson, die op 25 juni 2009 is overleden. Dat blijkt uit een lijst van het Amerikaanse zakenblad Forbes.

De muziek van Michael Jackson heeft het voorbije jaar net geen 200 miljoen euro opgebracht. Jackson heeft een straatlengte voorsprong op de nummer twee in de lijst, Elvis Presley. Het oeuvre van Presley bracht  43 miljoen euro op.

Forbes publiceert jaarlijks een lijst met overleden artiesten die minstens 5 miljoen dollar of 3,59 miljoen euro hebben verdiend. De inkomsten werden berekend van 1 oktober 2009 tot 1 oktober 2010.

Opvallend is dat Michael Jackson op zijn eentje meer omzet heeft gedraaid dan de top dertien van postume grootverdieners. De Britse schrijver J.R.R.Tolkien (35,8 miljoen euro) staat op drie in de lijst, gevolgd door de Amerikaanse cartoonist Charles Schulz (tekenaar van "Peanuts" - 23,6 miljoen euro), zanger en muzikant John Lennon (The Beatles - 12,2 miljoen euro) en de Zweedse thrillerauteur Stieg Larsson (Millennium - 10,8 miljoen euro).