Onderhandelaars welkom aan kust en in Ardennen

Een opmerkelijke campagne in De Morgen en in Le Soir: in beide kranten staat een advertentie voor de kust en voor de Ardennen, die gericht is aan de zeven (voormalige) politieke onderhandelaars. Ze worden hierin vriendelijk uitgenodigd om een weekendje te komen uitwaaien.

Deze advertentie staat vandaag in De Morgen en in Le Soir.

"Bart, Elio, Joëlle, Wouter, Jean-Michel, Caroline en Wouter,

U werkt al maanden hard aan een regeringsvorming.

Daarom nodigen we u uit om bij ons een weekendje uit te waaien. We garanderen u dat u na deze zuurstofkuur vol frisse ideeën terug aan de slag gaat!

Tot binnenkort!

De Kust (www.dekust.be)

De Echte Ardennen (www.arden-break.be)"

Met deze campagne hebben we op een ludieke manier proberen in te spelen op "de actualiteit van Walen en Vlamingen", zegt Geert Hoorens, de kustmanager bij Westtoer, in een gesprek met Radio 2 West-Vlaanderen.

Hoorens: "De kust en de Ardennen zijn de topregio's in België. We hebben dan ook altijd een samenwerking gehad met de Ardense regio. Zo hebben we vorig jaar een gezamenlijke persconferentie gegeven in Brussel, waarbij de Walen in het Frans werden welkom geheten aan de kust en omgekeerd."

Hoorens benadrukt dat de campagne vooral ludiek is. "We willen gewoon aangeven: "Mensen, jullie zijn al lang bezig. Bart, ga even wandelen in de Ardennen en Elio, kom even naar de kust. Na het uitwaaien zijn jullie misschien bereid om een regering te vormen, die voor ons een toeristisch beleid kan voeren.""

De campagne heeft groen licht gekregen van de gedeputeerden van West-Vlaanderen en Luxemburg. "Onze voogdijminister Geert Bourgeois (N-VA) werd niet geconsulteerd, maar hij zal vanmorgen wel met veel plezier deze advertentie gelezen hebben." Koning Albert werd niet opgenomen in de advertentie "maar die mag ook zeker meekomen". En ook dat nog: boekingen van de politici zijn er voorlopig nog niet.