Rechter wijst de eis van Arne Quinze af

De Hasseltse rechter in kort geding heeft zich onbevoegd verklaard in een geschil over kunstplagiaat tussen conceptkunstenaar en designer Arne Quinze en de Truiense kunstenaar Dion Tsekouras.

Quinze had Tsekouras voor de rechter gedaagd omdat die laatste tijdens de Virga Jessefeesten in Hasselt drie kunstwerken tentoonstelde die bestaan uit houten latten en balken die aan elkaar zijn genageld.

Quinze claimt het alleenrecht op dergelijke constructies en  beschouwt alle andere werken die erop gelijken als reproducties van het concept waarmee hij wereldberoemd werd.

De rechter in Hasselt verklaarde zich onbevoegd voor deze zaak over auteursrechten. Hij gaf te kennen dat ze beter zou worden behandeld door de rechtbank van eerste aanleg van het arrondissement waar het hof van beroep zijn zetel heeft, in dit geval Antwerpen.