Van Dale en VRT zoeken Woord van het Jaar

De VRT is samen met Van Dale begonnen aan de zoektocht naar het Woord van 2010. De woordenboekenuitgever achterhaalt elk jaar wat gebruikers van het Nederlands het beste, mooiste of leukste woord van het jaar vinden. Dit jaar wordt voor het eerst een aparte verkiezing gehouden in Vlaanderen en Nederland. In Vlaanderen werkt Van Dale samen met de VRT.

Van Dale en de VRT roepen mensen op nieuwe woorden en hun betekenis in te sturen naar www.vandale.be/woordvanhetjaar. Enkele VRT-medewerkers zijn in dit filmpje al ingegaan op de oproep om mee te zoeken naar het woord van 2010.

Er kan gekozen worden uit vijf categorieën: lifestyle, sport/amusement, economie, politiek en jongerentaal. Van alle ingezonden woorden maakt Van Dale per categorie een shortlist van genomineerde woorden. Van Dale voegt er zelf ook nog tien woorden aan toe.

Vanaf 16 november kunnen mensen hun stem uitbrengen. Op 14 december wordt het Woord van het Jaar bekendgemaakt. Eerder werden de woorden ontvrienden, swaffelen en bokitoproof verkozen tot woord van het jaar.