Verstuur weldra een e-aangetekende brief

Vanaf 1 januari wordt het allicht mogelijk om een aangetekende brief elektronisch te versturen. Morgen stemt de Kamercommissie voor de Infrastructuur, het Verkeer en de Overheidsbedrijven over dat voorstel.

Bpost zegt voorbereid te zijn op de komst van de digitale aangetekende brief en zal, zodra de wet dat toelaat, met een eigen versie op de proppen komen.

Volgens woordvoerder Piet Van Speybroeck zal Bpost snel met een eigen aanbod komen. Er zullen twee versies worden aangeboden: een volledig elektronische en een hybride versie. In dat laatste geval wordt de aangetekende brief op elektronische wijze verstuurd, maar zal Bpost de brief afdrukken en bij de geadresseerde een papieren versie van de brief afleveren.

Over de kostprijs van een e-aangetekende brief bestaat nog geen duidelijkheid. "De prijs zal bepaald worden door de markt. Het is dus nog te vroeg om er een bedrag op te plakken", aldus Van Speybroeck van Bpost.