""Hobbit"-films blijven in Nieuw-Zeeland"

De "Hobbit"-films, die het verhaal vertellen dat voorafgaat aan de "The lord of the rings"-trilogie, zullen toch in Nieuw-Zeeland gedraaid worden. Dat heeft premier John Key (foto boven) bevestigd. De beslissing is het resultaat van 2 dagen van intense onderhandelingen met de producenten van de film.

Warner Brothers overwoog om de film in een ander land op te nemen nadat de Nieuw-Zeelandse acteursvakbond had opgeroepen tot een boycot van de film. De vakbond eiste betere lonen voor zijn acteurs.

"Ik ben ontzettend blij dat we dit resultaat behaald hebben", vertelde Key aan de BBC. "Nu de 2 "Hobbit"-films hier zullen worden opgenomen, kunnen we duizenden Nieuw-Zeelanders aan het werk zetten. Het succes van de "The lord of the rings"-trilogie, die hier ook is opgenomen, heeft het toerisme indertijd fel aangewakkerd. Met "The hobbit" verwachten we hetzelfde."

Peter Jackson (foto in tekst), de man achter "The lord of the rings", zal de films regisseren.

Meest gelezen