"Mijn cappuccino gezet door Andrea Bocelli"

Het Eén-programma "De rode loper" blaast op 30 oktober tien kaarsjes uit. In die tien jaar passeerden heel wat gezichten de revue. Martine Prenen presenteerde vanaf 2001 (tot begin 2007) samen met Yasmine (†25/06/2009). Deredactie.be blikt met Prenen even terug op "De rode loper".

Hoe bent u bij “De rode loper” beland ?

Ik was al omroepster en had al fijn met de "De rode loper"-producer gewerkt. Die zat met de handen in het haar omdat het trio Tanja (Dexters), Jo (De Poorter) en Yasmine niet werkte en vroeg mij.

Hoe zag uw dag eruit als presentator van “De rode loper” ?

Ik kwam tegen 11 uur aan, maakte een praatje met de redacteurs, reporters en eindredacteur. Ik bekeek wat al gemonteerd was en ging dan mijn teksten lezen en ze naar mijn mond zetten. Vervolgens was het naar de kleding en de make-up, en dan de studio in.

Wat is uw favoriete fragment uit het programma ?

De keer dat ik met Marco Borsato in de zaal zat en hij het nummer "Zij " aan me opdroeg.

Herinnert u zich nog een leuk feestje ?

De verjaardagsfeestjes van "De rode loper" waren het leukst. Vooral die in Oostende met medepresentatrice Yasmine waar we het maximumaantal BV's bij elkaar hadden. Yasmine vond het precies '"ons trouwfeest". Het laatste feestje toen we samen een Dolly Partonact opvoerden voor onze collega's was ook onvergetelijk !

Welke ster (binnenland/buitenland) is u altijd bijgebleven (in positieve of negatieve zin) ?

Andrea Bocelli was zo lief en gastvrij. We filmden bij hem thuis en toen ik hem vertelde verzot te zijn op echte Italiaanse cappuccino, stond hij erop zelf koffie voor me te zetten. Toen ik hem een jaar later backstage bij een optreden van Marco Borsato sprak, herinnerde hij zich mijn stem en dat koffiemoment.

Welke job oefent u nu uit ?

Ik schrijf voor het tijdschrift Goed Gevoel als gezondheidsconsulente, geef workshops en ben bezig met een boek te schrijven.