"Voor mij hoeft het niet meer"

Vorige week was de Britse zanger Rod Stewart weer even wereldnieuws, toen hij in een Amerikaans praatprogramma het verhaal deed van zijn eerste dochter die hij voor adoptie afstond en met wie hij nu opnieuw de familiale banden aanhaalt. Zijn vriendin van toen en moeder van dochter Sarah ziet dat nochtans anders.

"Ik denk dat het onmogelijk is om me met Sarah te verzoenen", zei de nu 65-jarige Susannah Hourde in Daily Mail afgelopen weekend. Als 17-jarige tiener raakte ze zwanger van Sarah en samen met Stewart besloot ze het kind voor adoptie af te staan. Latere pogingen tot verzoening tussen moeder en dochter liepen faliekant af en nu hoeft het voor Hourde niet meer. "Er is een tijd geweest dat ik nog bezorgd was om haar, maar die tijd is voorbij", zegt Hourde, die momenteel op een boerderij in Normandië woont.

Met de Britse zanger heeft ze ook al jaren geen contact meer. Hourde: "Het verveelt mij wanneer ik iets over Rod hoor. Ik zie niet in waarom het feit dat hij opnieuw vader wordt, nieuws is. Het is allemaal nogal eentonig. Nee, dat is een hoofdstuk uit mijn leven dat ik volledig afgesloten heb."

"Ik was compleet platzak"

In het Amerikaanse praatprogramma "The Joy Behar Show" zei Stewart eind vorige week dat, na het overlijden van beide adoptie-ouders van Sarah, er opnieuw contact tussen beiden geweest was en dat dat contact vrij vlot verlopen was.

"Ik heb me nooit als haar vader gevoeld, want ik bracht haar nooit naar school, ververste haar luiers niet, nee, er was geen enkel vaderlijk gevoel. Maar ik doe mijn best nu", aldus Stewart. Intussen wordt er regelmatig tussen beiden getelefoneerd en zijn er al familiereünies geweest.

Toen onlangs bekend raakte dat zijn huidige vriendin, Penny Lancaster, zwanger was, vergisten verschillende media zich in het juiste aantal kinderen van Stewart. Sommige media meldden dat het Stewarts 7e kind was, omdat ze geen rekening gehouden hadden met het kind dat hij voor adoptie afgestaan had. "Ik was compleet platzak, toen ik haar midden jaren 60 voor adoptie afstond", verklaarde de nu 65-jarige Stewart zijn beslissing van toen.

Rod Stewart was vooral in de jaren 70 en 80 enorm populair en scoorde wereldhits met onder meer "Maggie May", "Sailing", "Hot legs", "Da ya think I’m sexy" en "Baby Jane". Midden jaren 90 maakte hij samen met Bryan Adams en Sting nog een comeback in de hitparade met "All for love".

lees ook