"Wie doodt, zal worden gedood"

Al Qaedaleider Osama bin Laden heeft gewaarschuwd met aanslagen in Frankrijk om het land te "straffen" voor de deelname aan de oorlog in Afghanistan. Dat is te horen in een nieuwe geluidstape die is uitgezonden op Al Jazeera.

De Arabische nieuwszender stuurde de boodschap van Bin Laden vanmiddag de wereld in. Het is niet duidelijk of het werkelijk om een boodschap van de terroristenleider gaat, maar zijn stem leek in elk geval op die van de vorige tapes.

Bin Laden noemde de ontvoeringen van Fransen in Niger vorige maand een straf voor de steun aan de VS. "Hoe kan een land willen dat het in vrede en veiligheid leeft, terwijl het elders meedoet aan de moorden op vrouwen en kinderen?"

"Het is eenvoudig: wie moordt, zal zelf worden vermoord. Als Frankrijk de veiligheid wil bewaren, moet het zich terugtrekken uit Afghanistan. Kijk maar naar wat er met de VS is gebeurd. Het staat op de rand van een bankroet en morgen zal het zich moeten terugtrekken achter de Atlantische Oceaan."

Bin Laden trok ook hard van leer tegen het verbod op het dragen van boerka's op straat. Hij riep moslims op om daar gewelddadig op te reageren.