Ang Lee kiest onbekende acteur voor "Life of Pi"

Ang Lee heeft de onbekende Indiase Suraj Sharma (17) gekozen als hoofdrolspeler voor de 3D-verfilming van "Life of Pi" van Yann Martell. Meer dan 3.000 jongens deden auditie voor de rol, maar uiteindelijk haalde Sharma het, zonder enige acteerervaring.

"Life of Pi" won in 2002 de Booker Prize. Van het boek zijn intussen wereldwijd al meer dan 7 miljoen exemplaren verkocht. Het boek vertelt het verhaal van een jongen die 227 dagen op zee overleeft met onder anderen een Bengaalse tijger op zijn vlot.

"Het is een spannend proces om van dit fascinerende verhaal een film te maken", zegt de Taiwanese regisseur. "We hebben in heel India gezocht naar een jongen die onschuldig genoeg is, een karakter heeft dat onze harten kan breken en het uiterlijk heeft om Pi tijdens zijn tocht te belichamen."

Martell noemt Lee een "briljante en veelzijdige regisseur". "Hij kan de meest intieme emoties en de meest dynamische actie vastleggen. Hij is de perfecte cineast om de reis van Pi naar het grote scherm te brengen."

De opnames voor de fim starten in januari in India en Taiwan. De release voor de film is gepland op 14 december 2012. Ang Lee is bekend als de regisseur van films als "Brokeback Mountain" en "Crouching tiger, hidden dragon".