Brand op vissersboot is onder controle

Voor de Britse kust is een reddingsactie aan de gang voor een grote vissersboot. Die vatte vanochtend vuur. Op het ogenblik van de brand waren er 111 opvarenden aan boord. De brand zou nu wel onder controle zijn.

Het vuur op de "Athena" (archieffoto), een 108 meter lange industriële vissersboot, brak vanochtend uit toen de boot zich zo'n 370 kilometer onder het zuidelijkste punt van Groot-Brittannië bevond. 

Omdat de boot zich te ver van zowel de Britse als de Franse kust bevond, werden de schepen in de buurt gewaarschuwd. Een cargoschip was snel ter plaatse en kon het merendeel van de opvarenden uit de reddingssloepen vissen. 13 opvarenden, die aan boord waren gebleven om de brand te blussen, kregen het vuur uiteindelijk wel onder controle. Niemand zou gewond zijn geraakt.

Het is niet de eerste keer dat de "Athena" in problemen raakt. Het schip, gebouwd in 1992, moest eerder dit jaar nog worden hersteld in China na een andere brand.