Léopold Storme krijgt celstraf van 26 jaar

Het hof van assisen in Brussel heeft Léopold Storme tot 26 jaar cel veroordeeld. De jongeman werd gisteren schuldig bevonden aan de moord op zijn vader, moeder en zus in juni 2007. Het Openbaar Ministerie had 30 jaar geëist.

De twaalfkoppige jury zat gisteren de hele dag samen om te antwoorden op de 13 vragen die waren voorgelegd. Pas rond 23.30 uur las de voorzitster van het hof van assisen het verdict voor. Léopold Storme werd daarin schuldig bevonden aan de moord op zijn ouders en zus. Op het moment van de feiten was hij toerekeningsvatbaar, oordeelde de jury, en ook nu is hij niet geestesgestoord.

In haar motivering volgde de jury grotendeels de argumenten die ook door het Openbaar Ministerie (OM) waren aangebracht. Er waren dan wel geen sluitende bewijzen tegen Storme, maar wel sterke materiële aanwijzingen, zoals zijn voetafdruk of DNA-sporen die op de plaats van de moord werden aangetroffen. Er zijn ook geen sporen van mogelijke andere daders. De jongeman was ook verslaafd aan drugs en misschien waren de relaties binnen het gezin toch niet zo goed als de verdediging liet uitschijnen.

Storme, die altijd zijn onschuld staande gehouden heeft, reageerde vrij emotieloos toen het arrest was voorgelezen. Zijn familieleden in de zaal, die hem altijd zijn blijven steunen, reageerden ontgoocheld en verlieten de zaal via een zijdeur. Ze zijn boos op de pers en zeggen dat de sfeer die rond het proces is gecreëerd, mee het oordeel van de jury bepaald heeft.

Storme riskeerde een levenslange celstraf, maar het OM wilde die maximumstraf niet vragen en eiste 30 jaar. Volgens het OM zal Storme ongetwijfeld na een derde van zijn straf vrijkomen aangezien hij zich voorbeeldig gedraagt in de gevangenis en klaar is om weer in de maatschappij opgenomen te worden.

De verdediging van Storme vroeg een lichtere straf. Het werd uiteindelijk 26 jaar.