N-VA vraagt hoogdringendheid BHV niet

De N-VA zal donderdag in de voltallige Kamer dan toch niet de hoogdringendheid vragen voor het wetsvoorstel over de splitsing van Brussel-Halle-Vilvoorde.

Volgens fractieleider Jan Jambon in Terzake op Canvas is vandaag gebleken dat er in de Kamercommissie voor Binnenlandse Zaken geen meerderheid was voor het splitsingsvoorstel.

Het heeft dan voorlopig ook geen zin om dat voorstel donderdag te bespreken in de voltallige Kamer, vindt hij. Hij roept bovendien andere partijen zoals Vlaams Belang aan om dat ook niet te doen.

Anders wordt het zeer moeilijk om de splitsing van BHV later opnieuw op de agenda van de commissie te krijgen, vindt Jan Jambon.

Hij merkt bovendien op dat als een andere partij de hoogdringendheid toch vraagt, de N-VA dat niet zal steunen.

"Nationalisten zijn wel voor de EU"

In hetzelfde gesprek weerlegde Jambon ook de opmerking van EU-president Herman Van Rompuy inzake nationalistische partijen in Europa. Van Rompuy had gezegd dat hij geen nationalistische partij kende die wel pro-Europees was.

Klopt niet, zei Jambon, want volgens hem zijn de nationalisten in Schotland, Wales en Catalonië en ook zijn eigen N-VA wel degelijk pro-Europees gericht.