Plannen de Stones een verjaardagstournee?

Het lijkt erop dat de Rolling Stones denken aan een nieuwe tournee. "Het kriebelt om opnieuw volop te gaan optreden", zegt gitarist Keith Richards in het Duitse magazine Stern.

Er wordt al een tijdje gespeculeerd over een nieuwe tournee van de Stones in 2011. Het zal volgend jaar immers 50 jaar geleden zijn dat Mick Jagger en Keith Richards elkaar leerden kennen en de eerste plannen maakten voor de band.

Toch lijkt de knoop nog altijd niet doorgehakt. "In december komen we samen om te bekijken wat we gaan doen", laat gitarist Ronnie Wood weten. "We hebben allemaal zin om te spelen, maar ik denk niet dat we dat vroeger zullen doen dan eind volgend jaar."

De laatste tournee van de Rolling Stones, "A bigger bang", dateert van vijf jaar geleden. De concertreeks, die bijna twee jaar lang duurde, was met een opbrengst van 400 miljoen euro de lucratiefste wereldtournee ooit.