Rechter in VS haalt LimeWire offline

Een Amerikaanse rechter heeft de website LimeWire (archieffoto), waarmee muziek en andere bestanden gedeeld kunnen worden, gisteren offline gehaald. De website was ruim 5 maanden geleden al veroordeeld voor schending van de auteursrechten.

Op de website deelt LimeWire zelf mee dat de groep door het Amerikaanse gerecht verplicht wordt zijn dienst om bestanden uit te wisselen, stop te zetten. De Lime Group is niet van plan het hierbij te laten.

Het bedrijf werkt momenteel aan "een nieuwe muziekdienst die de surfer weer centraal zal plaatsen in de digitale muziekervaring". 

De beslissing kwam er na een klacht van verschillende grote muziekuitgevers zoals EMI Music Publishing, Universal Music en Warner/Chappel. Zij vroegen een schadevergoeding voor de overtredingen die door LimeWire "op grote schaal" werden begaan.