Braziliaanse groep investeert in Gentse haven

Het bedrijf dat de haven van Gent uitbaat, heeft een akkoord gesloten met de Braziliaanse groep Companhia Brasileira de Logistica (CBL) over de bouw van een nieuwe terminal aan het Kluizendok voor de opslag van biodiesel en oliën.

Het gaat om een overeenkomst ter waarde van zo'n 70 miljoen euro, een van de grotere investeringen van de afgelopen jaren. De terminal komt er over een kaailengte van zo'n 350 meter en wordt vanaf het najaar van 2011 gebouwd. Er komen een tachtigtal nieuwe banen. Jaarlijks komt er een trafiek van meer dan 800.000 ton van en naar de terminal.

"Dit versterkt de diversificatie van de haven", zegt Daan Schalck, de topman van het Gentse havenbedrijf. "Het is ook belangrijk dat we een sterke lijn hebben met Brazilië, een snel groeiende economie. Brazilië staat ook veel verder met het bijmengen van biobrandstoffen."