Nissan roept meer dan 2 miljoen auto's terug

Autoconstructeur Nissan gaat wereldwijd 2,14 miljoen wagens terugroepen. De meeste van die auto's zijn geproduceerd in Japan (834.759) en de Verenigde Staten (761.528). In België gaat het om 7.380 auto’s.

De teruggeroepen auto's hebben een mogelijk probleem met het elektronische relais in het motorcontrolesysteem. Als gevolg daarvan zou de motor in uitzonderlijke gevallen plots kunnen stilvallen.

In totaal moeten in Europa ongeveer 355.00 voertuigen terug. Het gaat voor België om de modellen "Micra", "Navara" en "Pathfinder". Voor de stadswagen "Micra" betreft het voertuigen die tussen januari 2004 en maart 2006 geassembleerd werden. De terreinwagens "Navara" en "Pathfinder" werden vanaf 2006 gebouwd.

"De voertuigen worden uit voorzorg teruggeroepen. De klanten worden via hun concessionaris op de hoogte gebracht. Eventuele herstellingen worden op kosten van Nissan uitgevoerd. De interventie zou slechts een 20-tal minuten duren", heeft de woordvoerster van Nissan België verklaard.

Volgens Nissan zijn er nog geen ongevallen gebeurd als gevolg van het probleem. De Japanse constructeur heeft nog geen raming vrijgegeven van de kostprijs van de operatie.