Piet Van Roe naar WPG Uitgevers België

Piet Van Roe (71), de voormalige gedelegeerd bestuurder van de VRT, wordt op 1 november voorzitter van de raad van bestuur van WPG Uitgevers België nv (vroeger de Standaard Uitgeverij).

Van Roe begon zijn carrière in 1964 als radiojournalist bij de nieuwsdienst van de BRT. Later, als directeur-generaal Radio,  voerde hij de netprofilering van de radionetten in. Onder zijn leiding werd in 1992 Radio Donna opgericht. Zowel in 2007 als in 2010 was hij een aantal maanden gedelegeerd bestuurder ad interim van de openbare omroep.

WPG Uitgevers is uitgever van algemene boeken, strips en informatieve uitgaven. Het werk van onder anderen Pieter Aspe, Goedele Liekens, Tom Naegels, Marc De Bel en verschillende stripreeksen zoals "Suske en Wiske" en "Urbanus" worden door WPG uitgegeven. Vorig jaar had de onderneming een omzet van 49 miljoen euro.

"Het uitgeefvak en de mediawereld hebben me altijd uitermate geboeid. WPG Uitgevers is een mooie en bovendien volstrekt onafhankelijke uitgeefgroep, die actief is in het hele Nederlandstalige taalgebied. Hun uitgesproken ambitie om culturele relevantie te combineren met zakelijk succes vind ik uitdagend en inspirerend", aldus Van Roe, die eind september afscheid nam van de VRT.