Rappende "Obama" verdeelt Verenigde Staten

In de Verenigde Staten weten ze niet goed wat te denken van een videoclip waarin een dubbelganger van Barack Obama de show steelt. Op de muziekvideo is onder meer te zien hoe “Obama” een joint rookt, danst met een fles alcohol en een pittbull aait.

James Davis, die zich in de videoclip voorstelt als Baracka Flacka Flames (een knipoog naar rapper Waka Flocka Flame), haalt ook de politieke tegenstanders van de Amerikaanse president door de mangel. Hij beledigt hen en vloekt veelvuldig tijdens de song. “Net als Obama ben ik opgegroeid in het bijzijn van blanke mensen”, zegt Davis in een interview. “Er zijn veel imitaties van Obama, ik heb het geluk dat ik er goed op lijk.”

De krant “The New York Times” noemt de parodie alvast geslaagd. “En dit dankzij de nagenoeg perfecte manier waarop Davis zijn typetje neerzet. De makers tonen aan hoe rasgebonden vooroordelen nog steeds meespelen in de manier waarop sommigen de president en zijn echtgenote zien.”

Van rapper Waka Flocka Flame zijn er minder positieve geluiden te horen. Hij vindt dat de erg sarcastische video van weinig respect getuigt.

Op zijn Twitterpagina schreef hij: “Laat andere mensen zien hoe onwetend sommige mensen kunnen zijn.” Via zijn manager heeft hij ook gevraagd om de de videoclip offline te halen, maar dat is voorlopig nog niet gebeurd.

lees ook