Verdachte van misbruik op manege is aangehouden

Het Brussels parket heeft een onderzoek geopend naar seksueel misbruik van minderjarige meisjes op een manege in Wemmel. Eén van de trainers is gisteren opgepakt na een grootscheepse huiszoeking. Het gaat om een 40-jarige man, de zoon van de eigenaars.

Aanleiding voor de politie-inval was de klacht van een 19-jarig meisje dat beweerde dat ze enkele jaren geleden door de man is aangerand en verkracht. Intussen zouden er zich ook andere slachtoffers gemeld hebben.

Het parket spreekt van verschillende feiten van verkrachting van minderjarige meisjes tussen 14 en 16 jaar oud en aanranding van de eerbaarheid met geweld of bedreigingen. Het zou gaan om recente feiten, maar ook om feiten van enkele jaren oud.

De verdachte is vandaag voorgeleid voor de onderzoeksrechter en die heeft hem aangehouden.

Meest gelezen