Vrachtwagen botst tegen brug over de E40

Op de E40 in Affligem is in de richting van Gent een vrachtwagen tegen een brugpijler gereden. De vrachtwagen was te hoog geladen en heeft de brug zodanig zwaar beschadigd dat die vervangen zal moeten worden. Alle verkeer over de brug wordt omgeleid.

Op de E40 zelf kon een tijd alleen op de linker- en de middenrijstrook gereden worden. Intussen is de weg weer vrij. In de richting van Gent staat er een file vanaf Groot-Bijgaarden.

De brug moet volledig vervangen worden. Dat heeft de de administratie Wegen en Verkeer Vlaams-Brabant bekendgemaakt. "De kostprijs van die werken en wie daarvoor zal moeten opdraaien, is nog niet bekend", aldus Wegen en Verkeer.

De brug raakte beschadigd toen een te hoog geladen vrachtwagen eronderdoor wou rijden. "Twee van de drie langsbalken van de brug hebben zware schade opgelopen", zegt Wegen en Verkeer. "Het gaat dan niet alleen om het beton van de balken, maar ook om de spankabels in het beton."

Het is nog niet duidelijk wanneer de werkzaamheden zullen plaatsvinden. Eerst moeten er een aantal onderzoeken uitgevoerd worden. Nadien moet er nog een bestek worden opgemaakt en een aannemer gevonden worden, aldus de administratie. Tot zolang blijft de brug gesloten en wordt het verkeer omgeleid.