5e Nacht van de Poëzie op 2 april in Vooruit

De 5e editie van de Nacht van de Poëzie vindt op zaterdag 2 april 2011 plaats in de Vooruit in Gent. Michaël Vandebril (foto) is aangesteld als curator. Hij wil de traditie van het evenement in ere houden en er opnieuw een marathon van maken.

De 1e editie van de Nacht van de Poëzie in 1973 heeft intussen een mythische status gekregen. Het evenement was een ongelooflijke chaos (zie video).

Op zaterdag 2 april vindt de 5e editie van het evenement plaats in de Vooruit in Gent. Het is een samenwerking tussen Knack, het Vlaams-Nederlands Huis deBuren, het Poëziecentrum en Vooruit.

Michaël Vandebril, die in Antwerpen al veel poëzie-initiatieven organiseerde, is angesteld als curator. Hij maakt samen met Willy Tibergien (Poëziecentrum) de selectie die op Gedichtendag 2011 wordt bekendgemaakt.

"Ik wil als curator de ziel van de historische Nachten van de Poëzie bewaren: de dichter die met zijn gedichten op een podium de strijd aangaat met het publiek", zegt Vandebril. "Ook de lange, uitputtende duur van de originele Nachten wordt aangehouden: 12 uur lang krijgen 50 dichters minder dan 10 minuten tijd om een blijvende indruk na te laten."