"Laat geen winden in de lift"

Het is niet altijd even makkelijk om problemen binnen je relatie, met je partner of kinderen op te lossen. Een beetje advies kan in dit geval vaak wonderen doen. Onlangs is de Amerikaanse conservatieve zakenman Chip Womack met een eigen "adviesbureau" online begonnen. Zijn site "Republican Sex and Marriage Advice" wordt almaar meer bezocht door Amerikanen.

Maar of dit om de juiste redenen is, is niet helemaal duidelijk: Womacks antwoorden op huwelijksproblemen en seksuele vragen zijn vaak te hilarisch voor woorden. Toch lijkt het Womacks bedoeling om welk probleem dan ook serieus aan te pakken. Geen al te ingewikkelde uitleg, maar vanuit een soort elementair (conservatief) buikgevoel. We lijsten voor u een aantal "oplossingen" op die Womack voorstelt:

- "Je zal helemaal alleen eindigen in een bejaardentehuis, zonder hand om vast te houden, ook niet die van je kinderen." "Maar wat als ik me niet laat betrappen?" "Waarom leef jij eigenlijk?" (vraag van een man om te mogen vreemdgaan)

- "Raadpleeg een dokter. Er zijn voldoende dokters die heel goed zijn, ook al zijn ze niet van Joodse afkomst." "Waarom een Joodse dokter eigenlijk?" "Joodse mensen zijn de stamcellen van de moderne wereld." (vraag van een vrouw die pijn heeft tijdens het vrijen)

- "Het mannelijk lid is de telefoon waardoor God spreekt. Zou je die telefoon ergens anders steken dan waar er voortgeplant kan worden?" (vraag van een man die variatie in zijn seksleven wil)

- "Apen zijn erg gevaarlijk. Als je vrouw wil geloven dat ze van een aap afstamt, het zij zo. Maar ieder koppel verdient een kind dat niet besmet is door apenbloed." (vraag van een vader, nadat zijn zoon op school geleerd heeft over de evolutietheorie)

- "Wie wil er nu zo’n typisch gezicht dat de carrière van Chevy Chase geruïneerd heeft? En hij had een echte ster kunnen worden. Maar indien je je het kan veroorloven, doen, zou ik zo zeggen. Want de vraag blijft of God ons in zijn hemel ons gezicht teruggeeft." (vraag van een vrouw die een facelift wil ondergaan)

- "Die problemen kunnen het gevolg zijn van stress of verborgen angsten. Maar je kan ook diabetes hebben." (vraag van een tiener met erectieproblemen, die toegeeft dat zijn vader hem vaak een pak rammel gaf toe hij nog een kind was)

- "In ons land kunnen vrouwen dragen wat ze willen. Dit is niet zo Saoedi-Arabië, waar vrouwen zelfs niet met de wagen mogen rijden." (vraag van een vrouw die zich van haar echtgenoot niet mag kleden zoals ze zelf wil)

- "Kijk recht in de ogen van je vriend en zie of ze waterachtig worden. Maar pas op dat hij niet bewust zijn ogen zo lang openhoudt zodat ze vanzelf waterachtig worden, om jou te misleiden." (vraag van een vrouw die het moeilijk heeft een slippertje van haar man te vergeven)

- "Bestel in ieder geval niets via het internet, want dat wordt allemaal geregistreerd. Ik heb mijn zonen geleerd geen winden in een lift te laten, want, als ze dat eenmaal gedaan hebben, zal iemand de lift binnenstappen en weten dat zij het gedaan hebben." (vraag van een man die niet in een seksshop durft binnenstappen)

- "Wellicht ben je vooral bang dat je op een morgen wakker wordt en merkt dat je niet langer van je vrouw houdt. Het lijkt je makkelijker om tegen een golfballetje te slaan dan om dat schuldgevoel te dragen. Maar speciaal voor jou heb ik een gebed geschreven, dat je tegen betaling kan bestellen." (vraag van een man die bang is om te trouwen)

lees ook