Argentijns radiostation gebruikt Donna-logo

Het lijkt erop dat Donna aan een tweede leven begonnen is in het buitenland. Een Argentijns radiostation gebruikt een logo dat verdacht veel lijkt op dat van de voormalige VRT-radiozender. Toch gaat de openbare omroep geen juridische stappen ondernemen.

"We waren ook verrast toen we dit zagen circuleren op enkele sociaalnetwerksites", reageert woordvoerder Björn Verdoodt. "Het lijkt er sterk op dat het logo van Donna (foto in tekst) aan de basis gelegen heeft van dit logo (foto boven)."

In principe kan de openbare omroep zich beroepen op het auteursrecht om het Argentijnse radiostation aan te klagen. De VRT is dit echter niet van plan.

"We vinden het wel grappig. Donna is blijkbaar naar het buitenland vertrokken", lacht Verdoodt. "In dit geval gaan we geen stappen ondernemen omdat het zo ver weg is en omdat het om een lokaal radiostation gaat. Het is ook een logo dat we zelf niet meer gebruiken."

In het verleden heeft de VRT echter wel al andere media voor de rechtbank gedaagd. "Op een bepaald moment had een Roemeense website de volledige website van Donna gekopiëerd en er zijn eigen logo boven gezet. Dat gaat te ver, toen hebben we wel ingegrepen", besluit Verdoodt.

Donna was van 1992 tot 2009 de popzender van de VRT. Op vrijdag 2 januari 2009 verdween de zender uit de ether. Op maandag 5 januari startten de uitzendingen van MNM, de opvolger van Donna.

lees ook