Aspe is de populairste schrijver op de trein

Pieter Aspe is de populairste schrijver van de Vlaamse treinreizigers. Dat blijkt uit een enquête van de Stichting Lezen bij zo'n 700 forenzen. Lezen blijkt ook het populairste tijdverdrijf op het spoor.

De Stichting Lezen onderzocht waar de Vlaamse reizigers zich zoal mee zoet houden tijdens hun treinreis. En lezen komt, niet onverwacht, als meest populaire bezigheid uit het onderzoek. Maar liefst 4 op de 5 reizigers zeggen dat ze de afgelopen 6 maanden een boek hebben gelezen, al scoren dagbladen en kranten nog iets beter.

Aspe blijkt net als in de andere populariteitspolls ook hier op 1 te staan, op de voet gevolgd door Dan Brown (kleine foto). Op 3 staat enigszins verrassend Haruki Murakami. Herman Brusselmans volgt op enige afstand en een gedeelde 5e plaats is er voor Nicci French, Isabel Allende en Jef Geeraerts.

Sommige lezers hebben wel een vraag voor de NMBS. Een stille leesplek is noodzakelijk en dus zouden stiltecoupés volgens hen geen overbodige luxe zijn.

De Stichting Lezen deelde vanochtend in enkele grote stations boekjes uit met de resultaten van de enquête, getuigenissen van treinlezers en een kortverhaal.