Bed Elsschot brengt 4.300 euro in het laatje

Het bed van Willem Elsschot, dat door radiozender Klara werd geveild voor het goede doel, heeft uiteindelijk 4.300 euro opgebracht.

Tijdens de veiling bracht Frank Verschuere uiteindelijk het hoogste bod uit. Hij is de directeur van een beddenbedrijf in West-Vlaanderen. Klara schenkt de opbrengst aan Bednet, de organisatie die probeert om zieke kinderen via internet toch contact te laten houden met hun school.

Het idee van de veiling kwam van presentator Pat Donnez. Die kwam het bed op het spoor tijdens zijn radioreeks "Zot van Elsschot". Het gaat om een zogenoemde twijfelaar, een bed tussen een enkel en dubbel bed in, met snijwerk in de vorm van bloemen.

De voorbije dagen hadden actrice Tine Embrechts en dichter Andy Fierens vanuit het bed voorgelezen uit het werk van Elsschot. Op zondag 31 oktober wordt om 10 uur de documentaire over de Antwerpse schrijver uitgezonden op Klara.