Bolsjoitheater in Moskou heropent in 2011

Het beroemde Bolsjoitheater in Moskou heropent in 2011. Dat staat in een decreet dat door de Russische president Dmitri Medvedev ondertekend is. De renovatiewerken zijn in 2005 gestart en hadden normaal gezien al in september 2008 afgerond moeten zijn.

"(Ik gelast) de organisatie van een plechtige ingebruikname van het Bolsjoitheater in 2011", staat er op de website van het Kremlin dat niet ver van het theatergebouw ligt. Er moet een organisatiecomité voor die ceremonie komen, voegde Medvedev eraan toe, die het theater "cultureel eigendom van het volk van de Russische Federatie" noemde.

De buitenkant moet er opnieuw zo uitzien zoals die in 1856 door de Russisch-Italiaanse architect Albert Cavos ontworpen werd, met de historische "gouden" kleur. Ook de witte zuilen en de decoratie-elementen worden in de oorspronkelijke staat hersteld.

Momenteel zijn er nog zo'n 1.000 arbeiders bezig met de renovatiewerken.