Joachim gaat voor vrijwillige militaire dienst

Prins Joachim, de tweede zoon van prins Lorenz en prinses Astrid, heeft beslist een militaire vorming bij Defensie aan te vatten. Dat heeft het Koninklijk Paleis meegedeeld.

Joachim zal op 16 november 2010 ingelijfd worden in het Centrum voor Basisopleiding en Scholing Zuid te Aarlen, waar hij de militaire basisvorming zal volgen met jongeren die hebben gekozen voor een "Vrijwillige Militaire Inlijving" of "Vrijwillige Militaire Dienst".

Daarna zal de prins een opleiding tot wachtofficier op de brug volgen in de Nautische School van de Marine te Brugge.

Joachim is de 9e in lijn voor de troonsopvolging. Hij treedt in het voetspoor van zijn broer Amedeo en zijn ooms  Filip  en Laurent , die allemaal een opleiding aan de Koninklijke Militaire School hebben gevolgd.

Meest gelezen