Jonge aanrander wordt als volwassene berecht

De jongen die vorig jaar in het atheneum van Wemmel een 14-jarig meisje verkrachtte en probeerde te vermoorden, wordt uit handen gegeven door de jeugdrechtbank.

Dat betekent dat hij voor een gewone rechtbank komt en dat hij als volwassene zal worden berecht. De aanrander was nog net minderjarig op het moment van de feiten. Maar de psychiaters waren van oordeel dat de jongen niet in de jeugdzorg kon worden behandeld. De advocaten van de jongeman hadden erop aangedrongen dat hij zou worden opgenomen in de gesloten jeugdinstelling in Ruiselede.

De feiten dateren van september 2009. Na de verkrachting probeerde de 17-jarige jongen het 14-jarige meisje te wurgen en toen dat niet lukte, stak hij haar in de hals met een afgebroken fles en een schaar. Daarna liet hij haar achter. Het meisje kon nog tot bij een begeleider geraken. Die belde onmiddellijk naar de hulpdiensten en de politie. Toen die bij het internaat aankwamen, sprong de jongen uit het raam van zijn kamer op de tweede verdieping.

Beiden werden naar het ziekenhuis gebracht. Ze herstelden vlot. De jongen heeft de feiten onmiddellijk bekend.