Mo en Bianca verlaten Eén-soap "Thuis"

De personages Mo en Bianca verdwijnen in de loop van 2011 uit de Eén-soap "Thuis". In het voorjaar van 2011 wordt de samenwerking tussen acteurs Noureddine Farihi en actrice Merel De Vilder en de VRT stopgezet.

Farihi en De Vilder nemen nog tot in het voorjaar op voor "Thuis". Het verhaal van hun personages loopt echter ten einde, meldt de VRT in een persbericht.

Farihi speelde al sinds 1999 de rol van Mo Fawzi. De Vilder vertolkte van in het prille begin in 1995 tot en met 2000 de rol van Bianca Bomans. In 2006 keerde ze even terug en sinds 2009 speelde ze opnieuw voor een langere periode Bianca.

"Het is nooit leuk om afscheid te nemen van acteurs, maar dat is helaas onvermijdelijk bij een langlopende reeks als Thuis", zegt producer Wim Janssen. "Personages komen en gaan en dat is ook nodig om de dynamiek van de reeks te bewaren."

Farihi en De Vilder zullen nog tot aan het eind van het seizoen in de soap te zien zijn. Onlangs traden hun personages Mo en Bianca nog in het huwelijk.