Nieuwe single Hooverphonic simultaan op radio

De nieuwe single van Hooverphonic, de band rond Alex Callier, is vanavond simultaan voorgesteld op de radiozenders Studio Brussel, MNM, Radio 1 en Nostalgie. De band heeft een nieuwe zangeres, maar die wordt pas volgende week voorgesteld.

In 2008 trok Geike Arnaert de deur achter zich toe bij Hooverphonic. Alex Callier moest de activiteiten noodgedwongen op een lager pitje zetten en hield zich onder meer bezig met zijn zijproject Hairglow.

Intussen werd wel voortgezocht naar een opvolgster voor Arnaert, onder meer via publieke audities, maar daaruit kwam uiteindelijk geen enkele kandidaat. Nu is er dan toch een nieuwe stem, al wil Callier voorlopig niets kwijt over haar identiteit.

De nieuwe single is bijna simultaan voorgesteld op de radiozenders Studio Brussel, MNM, Radio 1 en Nostalgie. "Meestal doen we zo'n "first play" alleen bij internationale A-artiesten zoals U2 bijvoorbeeld", zegt Hans Snijders, de muzieksamensteller van MNM. "Hooverphonic heeft nu ook zoiets voorgesteld en we vonden het wel een leuk idee. Het is tenslotte de 1e single met de nieuwe zangeres."

De nieuwe single heet "The night before", de benen van de nieuwe zangeres prijken alvast op de hoes. Op donderdag 4 november wordt de nieuwe zangeres voorgesteld in "De laatste show" op Eén.