Onderging Vladimir Poetin een facelift?

De Russische premier Vladimir Poetin was eergisteren te gast in Oekraïne, waar hij een ontmoeting had met president Janoekovitsj. Maar niet de inhoud van dat gesprek, wel Poetins gezicht was hét gespreksonderwerp. Poetin verscheen immers met een serieuze verdikking onder het linkeroog en dat leidde tot allerlei speculaties.

Bovendien werd de persconferentie van Poetin in Kiev uitzonderlijk ingekort en een gepland diner werd uitgesteld. Om de verdikking te camoufleren werd duidelijk make-up gebruikt, iets wat men van de premier niet gewoon is.

De ene uitleg was al spectaculairder dan de andere. Sommigen zagen hem al in een bokswedstrijd verwikkeld met een van zijn politieke tegenstanders. Poetin heeft de afgelopen jaren vaker de fotografen getrotseerd met machoposes allerhande. Anderen zagen dan weer een uit de hand gelopen sportactiviteit als oorzaak. Poetin is immers een fervente liefhebber van de judosport en een elleboogstoot is snel gebeurd..

De plaatselijke Oekraïense krant Levy Bereg dacht het antwoord te vinden in de gevolgen van een (mislukte?) facelift. Hij zou een complexe tandoperatie hebben laten uitvoeren, met deze opzwelling tot gevolg.

Of was de werkelijkheid toch enigszins simpeler? Zag de Russische premier er enkel vermoeid uit van het vele reizen? Dat was in ieder geval de uitleg van Poetins woordvoerder: "Er is helemaal geen sprake van verwondingen. Hij is enkel heel erg moe na verschillende vluchten en extra vergaderingen. Bovendien kan het zijn dat het licht op een onfortuinlijke manier op zijn gezicht geschenen heeft."

Wat de oorzaak ook moge geweest zijn, een mooi gezicht was het alleszins niet.

lees ook