Oudste man van België wordt supereeuweling

Jan Goossenaerts bereikt morgen de gezegende leeftijd van 110 jaar. Dat maakt van hem de oudste mannelijke inwoner van ons land en supereeuweling. Vandaag wordt hij uitgebreid gevierd in zijn gemeente Essen. Ook Vlaams minister-president Kris Peeters (CD&V) zal aanwezig zijn op het feest.

Volgens de Amerikaanse vereniging Gerontology Research Group zouden er wereldwijd slechts een 80-tal supereeuwelingen, mensen van 110 en ouder,  zijn. In dat selecte gezelschap wordt Goossenaerts de vierde man.

In zijn jonge jaren was Goossenaerts boerenknecht. Later werd hij metselaar en sinds 1965 is hij met pensioen. De kranige eeuweling woonde tot zijn 106e bij zijn zoon. Nu verblijft hij in een rusthuis.

Burgemeester Gaston van Tichelt is trots op zijn inwoner. "Jan was 71 jaar toen ik geboren werd... Dat is ongelooflijk", zegt hij. "Jan krijgt een grote mand met trappist en versnaperingen", maakt hij ook al bekend.

De gemeente gaat ter ere van hem een eeuwelingboom planten in de voortuin van het rusthuis. Minister-president Peeters zal daarbij aanwezig zijn. Ook alle andere inwoners van Essen die op 30 oktober jarig zijn - 48 in totaal - worden bij de hulde betrokken.