Personeel van SPE-Luminus staakt 24 uur lang

Het personeel van SPE-Luminus houdt vandaag een 24 urenstaking om te protesteren tegen de reorganisatie van het bedrijf. Daardoor zouden 75 werknemers uit Hasselt op een andere plaats moeten gaan werken, onder andere in Brussel en Luik. Het overleg daarover tussen de directie en de vakbonden heeft tot nu toe niets opgeleverd.

De directie van SPE-Luminus zegt dat de staking geen invloed zal hebben op de dienstverlening voor de klanten. Maar volgens de vakbonden zullen sommige klanten wel hinder ondervinden. "Sommige diensten zullen niet bereikbaar zijn voor de klanten", zegt Eddy Kellens van het ACV. "Het heeft wel geen gevolgen voor de productie omdat Hasselt een verkoopscentrum is. Maar vooral de contacten met klanten en de permanentie zullen onder de staking lijden."